+31 (0)30 63 513 45

Heeft u trek gekregen na het bewonderen van al dat lekkers op onze site?

Kom dan gauw naar onze banketbakkerij - winkel op het oude dorp van Houten.

De Passage 2    3991 DZ HOUTEN ( oude dorp )   0031(0)30 6351345

INFO@MARCOOSTE.NL

 WWW.MARCOOSTE.NL

WWW.KOFFIEBROODJE.NL

 

Klik  hier voor de routekaart naar onze patisserie, chocolaterie, glacerie. Tot gauw.

 

 

Een mooi verhaal...

 

Hoe Utrechts is het Utrechtsche koffiebroodje?

 

Het Utrechtse koffiebroodje, een heerlijk gevlochten korstdeeg produkt gevuld met banketbakkersroom, krentjes en rozijnen. Gedecoreerd met ingekookte abrikozenmoes en daaroverheen poedersuiker.....mmmmmmmmmmmmm...

 

Dave Osté sr. verkocht er in Utrecht al meer dan een miljoen exemplaren...Vandaar dat ze het predikaat Utrechts toch wel verdienden?

...

 

Dave Osté sr. werkte bij bakkerij Markussen in De Bilt alwaar hij in aanraking kwam met het produkt koffiebroodje. Zoals hierboven beschreven een heerlijk broodje. Dave zou in eerste instantie de bakkerij in De Bilt mogen kopen maar werd vlak voor zijn neus aan een andere bakker gegund. Dave wijzigde zijn plannen en startte een banketbakkerij in Utrecht aan de Adriaan van Ostadelaan.

 

Natuurlijk introduceerde hij daar het koffiebroodje welke gretig werd afgenomen door de verpleegkundigen en artsen van het vlakbij gelegen Diakonessen ziekenhuis. Een hele leuke en lekkere snack om te trakteren.

 

In die 22 jaar dat de bakker daar gevestigd was werden er meer dan een miljoen van verkocht dus dan mag het wel een echt Utrechts broodje genoemd worden.

 

Enkele verpleegkundigen en arsten hadden een eigen naam verzonnen voor het broodje. "konijne stangen" Dit tot de ergenis van Dave sr. maar wat deed je daar aan? Dave had een hele goede oplossing ...een koffiebroodje kostte in die tijd één gulden en tien cent maar bestelde je het ( zelfde ) broodje onder de naam "konijne stang" rekende Dave zonder blikken of blozen tien cent per broodje extra.

 

Het koffiebroodje wordt inmiddels al weer twintig jaar gemaakt en verkocht in Houten. Is het nu een Houtens broodje? Nee nog lang niet maar we hebben inmiddels wel het Houtense bonkie met houtense appeltjes...

 

En de koffeibroodjes gaan nog met grote regelmaat naar het Diakonessen ziekenhuis in Utrecht!

                

 

 

Een mooi verhaal...

 

De Bossche bol uit Brabant via Utrecht naar Houten...

 

U kent ze vast wel die heerlijke, grote soezen gevuld met veel slagroom en daaromheen een heelijke laag zoete, donkere chocolademassa....

 

Maar hoe komt deze soes nu in Houten bij Banketbakkerij Marco Osté ?

 

Daarvoor moeten we een hele tijd terug.

 

In de jaren 70 werkte Dave Osté senior bij Banketbakkerij Veldhuizen op de Steenweg in Utrecht. Midden in de stad. De eigenaar van deze zaak kwam uit brabant en had  in zijn assortiment natuurlijk de Bossche bol!

 

In die tijd woonde de familie Veldhuizen boven de zaak en de banketbakkers werden dagelijks getrakteerd op een heerlijke lunch van mevrouw Veldhuizen. Die werd boven geserveerd dus moest je wel je schoenen uit voor je de trap opliep.

 

De Bossche bol was op zich niet zo heel bijzonder; een soes gevuld met slagroom...maar de chocolademassa eromheen die was zo bijzonder. Het recept hiervan werd angstvallig geheim gehouden en de heer Veldhuizen kookte deze massa dan altijd in de pauze van de banketbakkers.

 

Op een zekere dag ging Dave als eerste na de lunch weer naar beneden en daar hij op zijn sokken liep hoorde de heer Veldhuizen hem niet aankomen. Even om het hoekje kijken dacht Dave en zo ontdekte hij wat de ingrediënten van de Bossche bollenpap waren. Suiker met wat water werd gekookt tot een bepaalde graad en vervolgend werd deze massa geënt met een beetje fondant om het geheel vervolgens op smaak te maken met pure chocoladecouverture. Eigenlijk een borstplaat recept.

 

Dave heeft gauw zijn schoenen aangetrokken en wist nu het recept, hij wist nog niet de exacte temperatuur maar dat was een kwestie van uitproberen...

 

Toen Dave Osté zijn eigen banketbakkerij met winkel in Utrecht opende in 1974 was één van de best verkopende produkten de bossche bol! In 1995 verhuisde het bedrijf naar Houten en ook daar is de bossche bol nog steeds een onderdeel van het assortiment!

 


Bossche bol

 

 

Een mooi verhaal...

 

Het "beruchte"kaastabletje...

 

Gezellig op een verjaardag of feestje...daar hoort een zoutje bij...zo'n heerlijk knapperig zoutje bij een glaasje wijn of borrel.

 

Een nog lekkerde zoutje is zo'n kaasvlinder; u kent ze wel die breken en kruimelen zo gauw en daarom ontwikkelde Dave Osté al in de 70er jaren een heerlijk krokant kaaskoekje welke hij KAASTABLETJE noemde.

 

Berucht waren ze al gauw. Berucht ja want als je er eenmaal aan begint eet je het hele zakje leeg!

Het kaastabletje is nog steeds "breekbaar"maar niet zo kruimelig als zijn voorganger de vlinder. Daarom is het kaastabletje zo populair op feestjes en partijen. Ook leuk om kado te doen!